Banankaka

Från Receptis
Version från den 3 januari 2011 kl. 20.37 av Atte (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Banankaka

8 Bitar

  • 4 Banan; medelstora
  • 2 dl Socker
  • 100 g Smör
  • 3 Ägg
  • 5 dl Vetemjöl
  • 2 ts Bakpulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 dl Mjölk

Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter till 8 bitar, och strö den med mjöl Rör smör och socker ljust och luftigt. Rör i äggen och mosa sedan bananerna väl och rör i dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt den kallna, sikta ev över lite florsocker och skär den i tårtbitar

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE