Bullar

Från Receptis
Version från den 3 januari 2011 kl. 20.39 av Atte (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Bullar

1 "sats"

  • 50 g Jäst
  • 5 dl Vatten; (ca 37 °C)
  • 1 dl Olja (Inte råolja, går men då blir bullarna svarta)
  • 2 ts Salt (NaCl)
  • 2 ts Socker (Såntdär som är sött, inte aspartam)
  • 12 dl Vetemjöl, eller mer

Smula svmapen (jästen). Häll i lite vatten. Låt jästen lösa sig. Häll i resten av vattnet. Tillsätt oljan, NaCl, socker och mjölet. Ta upp degen och rulla bullar (du behöver inte knåda degen om du tog upp den direkt UTAN jäsning i bunke). Applicera bullarna på plåten (behöver ej vara smord). Låt dem jäsa 60 minuter (om du inte jäst i bunken innan). Sätt in dem i ugnen i 225 - 250 grader i 8 - 10 minuter.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE