Bullar
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Nuvarande version från 3 januari 2011 kl. 20.39
Bullar
1 "sats"
- 50 g Jäst
- 5 dl Vatten; (ca 37 °C)
- 1 dl Olja (Inte råolja, går men då blir bullarna svarta)
- 2 ts Salt (NaCl)
- 2 ts Socker (Såntdär som är sött, inte aspartam)
- 12 dl Vetemjöl, eller mer
Smula svmapen (jästen). Häll i lite vatten. Låt jästen lösa sig. Häll i resten av vattnet. Tillsätt oljan, NaCl, socker och mjölet. Ta upp degen och rulla bullar (du behöver inte knåda degen om du tog upp den direkt UTAN jäsning i bunke). Applicera bullarna på plåten (behöver ej vara smord). Låt dem jäsa 60 minuter (om du inte jäst i bunken innan). Sätt in dem i ugnen i 225 - 250 grader i 8 - 10 minuter.