Chocolate chip cookies
Wadis (Diskussion | bidrag) (Chocolate Chip Cookies) |
Wadis (Diskussion | bidrag) (Chocolate Chip Cookies) |
||
Rad 1: | Rad 1: | ||
− | [[Bild:CCcookies.jpeg]] | + | [[Bild:CCcookies.jpeg]] <br> |
ca 20st | ca 20st | ||
== Ingridienser == | == Ingridienser == | ||
− | 115g rumsvarmt smör | + | 115g rumsvarmt smör <br> |
− | 115g socker | + | 115g socker<br> |
− | 1 ägg | + | 1 ägg<br> |
− | 100g havregryn | + | 100g havregryn<br> |
− | 1msk mjölk | + | 1msk mjölk<br> |
− | 1tsk vaniljsocker | + | 1tsk vaniljsocker<br> |
− | 125g vetemjöl | + | 125g vetemjöl<br> |
− | 1msk kakaopulver | + | 1msk kakaopulver<br> |
− | 1/2tsk bakpulver | + | 1/2tsk bakpulver<br> |
− | 175g mörk choklad | + | 175g mörk choklad<br> |
− | 175g ljus choklad | + | 175g ljus choklad<br> |
== Utförande == | == Utförande == | ||
− | 1. Sätt ugnen på 180 grader och hacka chokladen. | + | 1. Sätt ugnen på 180 grader och hacka chokladen.<br> |
− | 2. Rör smör och socker väl tills det blir luftigt, rör sedan ner ägget. Tillsätt havregryn, mjölk och vaniljsocker, rör tills det är ordentligt blandat. | + | 2. Rör smör och socker väl tills det blir luftigt, rör sedan ner ägget. Tillsätt havregryn, mjölk och vaniljsocker, rör tills det är ordentligt blandat.<br> |
− | 3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver för att sedan sikta ner detta till resten av smeten och rör om. Rör till sist i chokladbitarna. | + | 3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver för att sedan sikta ner detta till resten av smeten och rör om. Rör till sist i chokladbitarna.<br> |
− | 4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersbeklädda plåtar i matskedsstora klickar. Platta till dem med en gaffel eller annat lämpligt verktyg. | + | 4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersbeklädda plåtar i matskedsstora klickar. Platta till dem med en gaffel eller annat lämpligt verktyg.<br> |
− | 5. Grädda i ugnen i 15min eller tills kakorna har höjt sig lite och är fasta. Låt de därefter vila på plåtarna i ett par minuter innan de läggs på bakgaller för att svalna helt. | + | 5. Grädda i ugnen i 15min eller tills kakorna har höjt sig lite och är fasta. Låt de därefter vila på plåtarna i ett par minuter innan de läggs på bakgaller för att svalna helt.<br> |
Kakorna är dock goda att äta varma också | Kakorna är dock goda att äta varma också |
Versionen från 22 maj 2006 kl. 21.13
Ingridienser
115g rumsvarmt smör
115g socker
1 ägg
100g havregryn
1msk mjölk
1tsk vaniljsocker
125g vetemjöl
1msk kakaopulver
1/2tsk bakpulver
175g mörk choklad
175g ljus choklad
Utförande
1. Sätt ugnen på 180 grader och hacka chokladen.
2. Rör smör och socker väl tills det blir luftigt, rör sedan ner ägget. Tillsätt havregryn, mjölk och vaniljsocker, rör tills det är ordentligt blandat.
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver för att sedan sikta ner detta till resten av smeten och rör om. Rör till sist i chokladbitarna.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersbeklädda plåtar i matskedsstora klickar. Platta till dem med en gaffel eller annat lämpligt verktyg.
5. Grädda i ugnen i 15min eller tills kakorna har höjt sig lite och är fasta. Låt de därefter vila på plåtarna i ett par minuter innan de läggs på bakgaller för att svalna helt.
Kakorna är dock goda att äta varma också