Chocolate chip cookies

Från Receptis
Version från den 22 maj 2006 kl. 21.12 av Wadis (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

CCcookies.jpeg ca 20st

Ingridienser

115g rumsvarmt smör 115g socker 1 ägg 100g havregryn 1msk mjölk 1tsk vaniljsocker 125g vetemjöl 1msk kakaopulver 1/2tsk bakpulver 175g mörk choklad 175g ljus choklad

Utförande

1. Sätt ugnen på 180 grader och hacka chokladen. 2. Rör smör och socker väl tills det blir luftigt, rör sedan ner ägget. Tillsätt havregryn, mjölk och vaniljsocker, rör tills det är ordentligt blandat. 3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver för att sedan sikta ner detta till resten av smeten och rör om. Rör till sist i chokladbitarna. 4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersbeklädda plåtar i matskedsstora klickar. Platta till dem med en gaffel eller annat lämpligt verktyg. 5. Grädda i ugnen i 15min eller tills kakorna har höjt sig lite och är fasta. Låt de därefter vila på plåtarna i ett par minuter innan de läggs på bakgaller för att svalna helt. Kakorna är dock goda att äta varma också

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE