Chokladmarängstårta

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
(Upplägg och garnering)
Rad 32: Rad 32:
 
# Ta loss formen och lägg marängen på ett fat
 
# Ta loss formen och lägg marängen på ett fat
 
# Bred krämen över
 
# Bred krämen över
# Lägg på frukt
+
# Lägg på vad du vill...

Versionen från 24 augusti 2007 kl. 15.11

Fil:Chokladmaräng.jpg

Chokladmaräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant
  3. Blanda socker, kakao och bakpulver
  4. Vispa äggvitorna till marängskum
  5. Vänd försiktigt ner sockerblandningen i marängen
  6. Bred marängen i formen så att den går upp mot kanterna och har en sänka i mitten
  7. Ställ in i botten av ugnen och slå av den, låt stå över natten

Citronkräm

  • 3 äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk citronsaft
  • 3 dl vispgrädde
  1. Blanda allt utom grädden i en panna
  2. Sjud tjockt under omrörning
  3. Låt kallna
  4. Vispa grädden och blanda i krämen

Upplägg och garnering

  • Frukt och bär efter tycke och smak
  1. Ta loss formen och lägg marängen på ett fat
  2. Bred krämen över
  3. Lägg på vad du vill...
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE