Chokladmarängstårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Maswan (Diskussion | bidrag) |
(→Upplägg och garnering) |
||
Rad 32: | Rad 32: | ||
# Ta loss formen och lägg marängen på ett fat | # Ta loss formen och lägg marängen på ett fat | ||
# Bred krämen över | # Bred krämen över | ||
− | # Lägg på | + | # Lägg på vad du vill... |
Versionen från 24 augusti 2007 kl. 15.11
Chokladmaräng
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 2 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 250 grader
- Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant
- Blanda socker, kakao och bakpulver
- Vispa äggvitorna till marängskum
- Vänd försiktigt ner sockerblandningen i marängen
- Bred marängen i formen så att den går upp mot kanterna och har en sänka i mitten
- Ställ in i botten av ugnen och slå av den, låt stå över natten
Citronkräm
- 3 äggulor
- 0.5 dl strösocker
- rivet skal av 1 citron
- 3 msk citronsaft
- 3 dl vispgrädde
- Blanda allt utom grädden i en panna
- Sjud tjockt under omrörning
- Låt kallna
- Vispa grädden och blanda i krämen
Upplägg och garnering
- Frukt och bär efter tycke och smak
- Ta loss formen och lägg marängen på ett fat
- Bred krämen över
- Lägg på vad du vill...