Chokladtårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Versionen från 23 juli 2006 kl. 20.19
Ingredienser
- 150 gram smör
- 200 gram mörk choklad (ca 70%)
- 1 matsked frystorkat kaffe
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1½ dl valnötskärnor, grovt hackade
- 1 matsked vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
Garnering
- 1 dl vispgrädde
- 100 gram mörd choklad
- 10-12 hela valnötskärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg chokladen i bitar i en bunke
- Smält smöret och häll över chokladen
- Rör tills chokladen smält
- Tillsätt kaffepulvret
- Vispa ägg och socker i en bunke
- Rör ner chokladsmeten, valnötter, vaniljsocker och vetemjöl
- Grädda i smord form i ca 30 minuter (den ska vara lite krämig)
- Låt kakan kallna
- Koka upp grädden och häll den över garneringschokladen
- Rör ihop tills chokladen smält
- Låt krämen svalna och bre den sedan över kakan
- Garnera med valnötskärnor
- Låt kakan svalna i kylen
- Servera med vispad grädde, ev smaksatt med konjak eller mandellikör