Chokladtårta

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Adderade recept)
 
(felstavning)
Rad 13: Rad 13:
  
 
* 1 dl vispgrädde
 
* 1 dl vispgrädde
* 100 gram mörd choklad
+
* 100 gram mörk choklad
 
* 10-12 hela valnötskärnor
 
* 10-12 hela valnötskärnor
  

Versionen från 29 juli 2006 kl. 11.44

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 200 gram mörk choklad (ca 70%)
  • 1 matsked frystorkat kaffe
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl valnötskärnor, grovt hackade
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad
  • 10-12 hela valnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg chokladen i bitar i en bunke
  3. Smält smöret och häll över chokladen
  4. Rör tills chokladen smält
  5. Tillsätt kaffepulvret
  6. Vispa ägg och socker i en bunke
  7. Rör ner chokladsmeten, valnötter, vaniljsocker och vetemjöl
  8. Grädda i smord form i ca 30 minuter (den ska vara lite krämig)
  9. Låt kakan kallna
  10. Koka upp grädden och häll den över garneringschokladen
  11. Rör ihop tills chokladen smält
  12. Låt krämen svalna och bre den sedan över kakan
  13. Garnera med valnötskärnor
  14. Låt kakan svalna i kylen
  15. Servera med vispad grädde, ev smaksatt med konjak eller mandellikör
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE