Chokladtårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Atte (Diskussion | bidrag) (Adderade recept) |
Admin (Diskussion | bidrag) m (flyttade ChokladtÃ¥rta till Chokladtårta) |
||
(En mellanliggande version av en användare visas inte) | |||
Rad 13: | Rad 13: | ||
* 1 dl vispgrädde | * 1 dl vispgrädde | ||
− | * 100 gram | + | * 100 gram mörk choklad |
* 10-12 hela valnötskärnor | * 10-12 hela valnötskärnor | ||
Nuvarande version från 5 februari 2010 kl. 17.19
Ingredienser
- 150 gram smör
- 200 gram mörk choklad (ca 70%)
- 1 matsked frystorkat kaffe
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1½ dl valnötskärnor, grovt hackade
- 1 matsked vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
Garnering
- 1 dl vispgrädde
- 100 gram mörk choklad
- 10-12 hela valnötskärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg chokladen i bitar i en bunke
- Smält smöret och häll över chokladen
- Rör tills chokladen smält
- Tillsätt kaffepulvret
- Vispa ägg och socker i en bunke
- Rör ner chokladsmeten, valnötter, vaniljsocker och vetemjöl
- Grädda i smord form i ca 30 minuter (den ska vara lite krämig)
- Låt kakan kallna
- Koka upp grädden och häll den över garneringschokladen
- Rör ihop tills chokladen smält
- Låt krämen svalna och bre den sedan över kakan
- Garnera med valnötskärnor
- Låt kakan svalna i kylen
- Servera med vispad grädde, ev smaksatt med konjak eller mandellikör