Citronglasstårta

Från Receptis
Hoppa till: navigering, sök

Fil:Citronglasstårta.jpg

Bottnar

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de andra torra ingredienserna. Blanda i mjölblandingen. Rör i vatten lite i taget.

Grädda 200° i ca 20 minuter. Stjälp upp och svalna.

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche

Dela äggen. Vispa äggulor pösigt med socker och vaniljsocker. Riv skalet och pressa saften ner i äggsmeten. Rör i creme fraiche.

Vispa ägg och grädde var för sig. Vänd sedan ner allt i äggsmeten.

Frys in i några timmar tills det blir lagom hårt.

Dela kakan på mitten, lägg glassen mellan och frys in igen i ett par timmar.

Garnering

  • 150 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Prydnadsfluff

Smält choklad och smör. Bred ut över kakan och tillsätt fluff snabbt innan det stelnar. Frys igen.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE