Fyriskaka

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Serveringstips)
Rad 6: Rad 6:
 
* 2 ägg
 
* 2 ägg
 
* 2.5 dl vetemjöl
 
* 2.5 dl vetemjöl
* 0.5 tsk bakpulver
+
* 1 tsk bakpulver
 
* 2 msk mjölk
 
* 2 msk mjölk
 
* 4 äpplen
 
* 4 äpplen

Versionen från 29 augusti 2008 kl. 18.23

Fyriskaka.jpg

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 4 äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Rör fett och socker pösigt
  2. Rör ner äggen ett i taget
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
  4. Tillsätt mjölken
  5. Häll smeten i en smort och bröad form
  6. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
  7. Strö över socker blandat med kanel
  8. Grädda i 175 grader, 30-40 minuter

Serveringstips

Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. Passar bra med vaniljglass till.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE