Fyriskaka
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Maswan (Diskussion | bidrag) |
|||
(4 mellanliggande versioner av 3 användare visas inte) | |||
Rad 2: | Rad 2: | ||
==Ingredienser== | ==Ingredienser== | ||
− | + | *200 g smält smör | |
− | + | * 3 dl socker | |
− | + | * 4 ägg | |
− | + | * 5 dl vetemjöl | |
− | + | * 2 tsk bakpulver | |
− | + | * 4 msk mjölk | |
− | 4 äpplen | + | * 4 äpplen |
− | + | * 3 msk socker | |
− | + | * 2 tsk kanel | |
==Gör så här== | ==Gör så här== | ||
Rad 22: | Rad 22: | ||
# Strö över socker blandat med kanel | # Strö över socker blandat med kanel | ||
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | # Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | ||
− | + | ||
+ | ==Serveringstips== | ||
+ | Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. | ||
+ | Passar bra med vaniljglass till. |
Nuvarande version från 2 februari 2009 kl. 08.27
Ingredienser
- 200 g smält smör
- 3 dl socker
- 4 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk mjölk
- 4 äpplen
- 3 msk socker
- 2 tsk kanel
Gör så här
- Rör fett och socker pösigt
- Rör ner äggen ett i taget
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Häll smeten i en smort och bröad form
- Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
- Strö över socker blandat med kanel
- Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
Serveringstips
Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. Passar bra med vaniljglass till.