Fyriskaka

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
(4 mellanliggande versioner av 3 användare visas inte)
Rad 2: Rad 2:
  
 
==Ingredienser==
 
==Ingredienser==
125 g smält smör
+
*200 g smält smör
1.5 dl socker
+
* 3 dl socker
2 ägg
+
* 4 ägg
2.5 dl vetemjöl
+
* 5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
+
* 2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
+
* 4 msk mjölk
4 äpplen
+
* 4 äpplen
2 msk socker
+
* 3 msk socker
1 tsk kanel
+
* 2 tsk kanel
  
 
==Gör så här==
 
==Gör så här==
Rad 22: Rad 22:
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
# Servera med vispad grädde eller vaniljkräm
+
 
 +
==Serveringstips==
 +
Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde.
 +
Passar bra med vaniljglass till.

Nuvarande version från 2 februari 2009 kl. 08.27

Fyriskaka.jpg

Ingredienser

  • 200 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • 4 äpplen
  • 3 msk socker
  • 2 tsk kanel

Gör så här

  1. Rör fett och socker pösigt
  2. Rör ner äggen ett i taget
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
  4. Tillsätt mjölken
  5. Häll smeten i en smort och bröad form
  6. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
  7. Strö över socker blandat med kanel
  8. Grädda i 175 grader, 30-40 minuter

Serveringstips

Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. Passar bra med vaniljglass till.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE