Fyriskaka

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 22: Rad 22:
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
 +
# Servera med vispad grädde eller vaniljkräm

Versionen från 16 augusti 2006 kl. 23.06

Fyriskaka.jpg

Ingredienser

125 g smält smör 1.5 dl socker 2 ägg 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 2 msk mjölk 4 äpplen 2 msk socker 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Rör fett och socker pösigt
  2. Rör ner äggen ett i taget
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
  4. Tillsätt mjölken
  5. Häll smeten i en smort och bröad form
  6. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
  7. Strö över socker blandat med kanel
  8. Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
  9. Servera med vispad grädde eller vaniljkräm
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE