Fyriskaka
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Maswan (Diskussion | bidrag) |
Maswan (Diskussion | bidrag) |
||
Rad 22: | Rad 22: | ||
# Strö över socker blandat med kanel | # Strö över socker blandat med kanel | ||
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | # Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | ||
+ | # Servera med vispad grädde eller vaniljkräm |
Versionen från 16 augusti 2006 kl. 23.06
Ingredienser
125 g smält smör 1.5 dl socker 2 ägg 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 2 msk mjölk 4 äpplen 2 msk socker 1 tsk kanel
Gör så här
- Rör fett och socker pösigt
- Rör ner äggen ett i taget
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Häll smeten i en smort och bröad form
- Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
- Strö över socker blandat med kanel
- Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
- Servera med vispad grädde eller vaniljkräm