Fyriskaka
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Maswan (Diskussion | bidrag) |
Maswan (Diskussion | bidrag) |
||
Rad 2: | Rad 2: | ||
==Ingredienser== | ==Ingredienser== | ||
− | 125 g smält smör | + | * 125 g smält smör |
− | 1.5 dl socker | + | * 1.5 dl socker |
− | 2 ägg | + | * 2 ägg |
− | 2.5 dl vetemjöl | + | * 2.5 dl vetemjöl |
− | 0.5 tsk bakpulver | + | * 0.5 tsk bakpulver |
− | 2 msk mjölk | + | * 2 msk mjölk |
− | 4 äpplen | + | * 4 äpplen |
− | 2 msk socker | + | * 2 msk socker |
− | 1 tsk kanel | + | * 1 tsk kanel |
==Gör så här== | ==Gör så här== | ||
Rad 22: | Rad 22: | ||
# Strö över socker blandat med kanel | # Strö över socker blandat med kanel | ||
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | # Grädda i 175 grader, 30-40 minuter | ||
− | + | ||
+ | ==Serveringstips== | ||
+ | Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. |
Versionen från 16 augusti 2006 kl. 23.08
Ingredienser
- 125 g smält smör
- 1.5 dl socker
- 2 ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 4 äpplen
- 2 msk socker
- 1 tsk kanel
Gör så här
- Rör fett och socker pösigt
- Rör ner äggen ett i taget
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Häll smeten i en smort och bröad form
- Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
- Strö över socker blandat med kanel
- Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
Serveringstips
Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde.