Fyriskaka

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 2: Rad 2:
  
 
==Ingredienser==
 
==Ingredienser==
125 g smält smör
+
* 125 g smält smör
1.5 dl socker
+
* 1.5 dl socker
2 ägg
+
* 2 ägg
2.5 dl vetemjöl
+
* 2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
+
* 0.5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
+
* 2 msk mjölk
4 äpplen
+
* 4 äpplen
2 msk socker
+
* 2 msk socker
1 tsk kanel
+
* 1 tsk kanel
  
 
==Gör så här==
 
==Gör så här==
Rad 22: Rad 22:
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Strö över socker blandat med kanel
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
 
# Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
# Servera med vispad grädde eller vaniljkräm
+
 
 +
==Serveringstips==
 +
Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde.

Versionen från 16 augusti 2006 kl. 23.08

Fyriskaka.jpg

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 4 äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Rör fett och socker pösigt
  2. Rör ner äggen ett i taget
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
  4. Tillsätt mjölken
  5. Häll smeten i en smort och bröad form
  6. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
  7. Strö över socker blandat med kanel
  8. Grädda i 175 grader, 30-40 minuter

Serveringstips

Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE