Fyriskaka
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
(→Serveringstips) |
|||
Rad 6: | Rad 6: | ||
* 2 ägg | * 2 ägg | ||
* 2.5 dl vetemjöl | * 2.5 dl vetemjöl | ||
− | * | + | * 1 tsk bakpulver |
* 2 msk mjölk | * 2 msk mjölk | ||
* 4 äpplen | * 4 äpplen |
Versionen från 29 augusti 2008 kl. 18.23
Ingredienser
- 125 g smält smör
- 1.5 dl socker
- 2 ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 4 äpplen
- 2 msk socker
- 1 tsk kanel
Gör så här
- Rör fett och socker pösigt
- Rör ner äggen ett i taget
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Häll smeten i en smort och bröad form
- Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten
- Strö över socker blandat med kanel
- Grädda i 175 grader, 30-40 minuter
Serveringstips
Blanda lika delar vaniljkräm och vispad grädde. Passar bra med vaniljglass till.