Kladdkaka

Från Receptis
Version från den 18 december 2010 kl. 21.42 av Atte (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
En smaskig klassiker

Receptet är lagom för en ganska liten form. För en stor form, gör dubbla receptet. För långpanna (hel plåt) gör 3 gånger receptet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl mjöl
  • 100 gram smält smör

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa ägg och socker
  3. Rör ner vaniljsocker, salt, kakao och mjöl
  4. Tillsätt det smälta smöret och se till att smeten är jämn
  5. Grädda i ca 35 minuter.

Kakan är klar när provstickan fortfarande blir kladdig men utan att det fortfarande är rinnande smet på densamma.

Ett tips för oss chokladälskare är att sätta till extra kakao!

Lyxig variant

Smält choklad (riktig choklad, undvik block) över kakan när den är klar.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE