Kolabitar
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Engla (Diskussion | bidrag) |
|||
Rad 15: | Rad 15: | ||
Smält 200 g choklad och stryk över kolan. Skär i bitar när det har stelnat. | Smält 200 g choklad och stryk över kolan. Skär i bitar när det har stelnat. | ||
+ | |||
+ | [[Kategori:Godis]] |
Versionen från 12 november 2007 kl. 15.18
En hård tunn kola med chokladöverdrag.
Kola:
- 1 dl ljus sirap
- 100 g margarin
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
Smält sirap och margarin. Tillsätt resten av ingredienserna och låt långsamt koka upp under omrörning.
Koka tills ett "kulprov" ger en kola som är hård och bryts istället för att böjas. Sprid sedan ut några mm tjockt på smörpapper eller metallfolie. Låt svalna.
Smält 200 g choklad och stryk över kolan. Skär i bitar när det har stelnat.