Kolatårta

Från Receptis
Version från den 3 januari 2011 kl. 21.08 av Atte (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Botten

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 tsk bakpulver

Rör smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Grädda i 175° i 45 minuter.

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 "kryddburk" kolakulor

Dela botten och lägg på vispad grädde och strö över kulorna. Låt stå kallt.

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 1.75 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap

Rör ihop och låt småkoka i en halvtimme tills det blir kola. Häll över tårtan och låt svalna.

Garnering

  • 1 påse chokladkola

Garnera toppen med chokladkolor.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE