Kolatårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Nuvarande version från 3 januari 2011 kl. 21.08
Innehåll |
Botten
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1.5 tsk bakpulver
Rör smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Grädda i 175° i 45 minuter.
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1 "kryddburk" kolakulor
Dela botten och lägg på vispad grädde och strö över kulorna. Låt stå kallt.
Glasyr
- 2 dl vispgrädde
- 1.75 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
Rör ihop och låt småkoka i en halvtimme tills det blir kola. Häll över tårtan och låt svalna.
Garnering
- 1 påse chokladkola
Garnera toppen med chokladkolor.