Mariannetårta
Från Receptis
Version från den 5 februari 2010 kl. 14.43 av Admin (Diskussion | bidrag)
Chokladsockerkaka
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakako
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smält smör
- 2 dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Rör ner fett och mjölk. Häll i en smord bröad form och grädda i 175 grader tills en provsticka är torr (ca 45 minuter). Låt svalna.
Fyllning & Garnering
5 dl vispgrädde 1 påse marianne crush 1 handfull marianne
Vispa grädden och blanda i mint- och chokladkrosset. Dela kakan, bred mintchokladgrädden mellan, lägg på topphalvan, och täck med grädde. Garnera med några hela marianne.