Mariannetårta

Från Receptis
Version från den 5 februari 2010 kl. 14.43 av Admin (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Marianne.jpg

Chokladsockerkaka

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakako
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Rör ner fett och mjölk. Häll i en smord bröad form och grädda i 175 grader tills en provsticka är torr (ca 45 minuter). Låt svalna.

Fyllning & Garnering

5 dl vispgrädde 1 påse marianne crush 1 handfull marianne

Vispa grädden och blanda i mint- och chokladkrosset. Dela kakan, bred mintchokladgrädden mellan, lägg på topphalvan, och täck med grädde. Garnera med några hela marianne.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE