Massiv Chokladtårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Nuvarande version från 18 december 2010 kl. 22.00
Ingredienser:
- 200g mörk choklad
- 200g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
Chokladglasyr:
- 1 dl vispgrädde
- 30g smör
- 150g mörk choklad
Mellanlager:
- 50g vit choklad
- ca 1msk honung
Låt choklad och matfett smälta i kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölet i äggsmeten. Tillsätt smält choklad och matfett och rör till jämn smet. Häll den i en smord form.
Grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Mellanlager: Mellan kakan och glasyren kan man lägga ett tunt lager av den söta blandningen av smält vit choklad och honung.
Glasyr: Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till jämn smet.
Det blir massivt mycket choklad.