Massiv Chokladtårta

Från Receptis
Hoppa till: navigering, sök

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 200g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl

Chokladglasyr:

  • 1 dl vispgrädde
  • 30g smör
  • 150g mörk choklad

Mellanlager:

  • 50g vit choklad
  • ca 1msk honung

Låt choklad och matfett smälta i kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölet i äggsmeten. Tillsätt smält choklad och matfett och rör till jämn smet. Häll den i en smord form.

Grädda ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.

Mellanlager: Mellan kakan och glasyren kan man lägga ett tunt lager av den söta blandningen av smält vit choklad och honung.

Glasyr: Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till jämn smet.

Det blir massivt mycket choklad.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE