Morotskaka
Från Receptis
Version från den 16 augusti 2006 kl. 23.50 av Maswan (Diskussion | bidrag)
Botten
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 st morötter (200 g)
- 0.75 dl hackad mandel
- 0.5 tsk kanel
- 0.5 tsk ingefära
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk bikarbonat
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl olja
- Vispa ägg och socker lätt
- Blanda ner finrivna morötter och hackad mandel
- Blanda de torra ingredienserna
- Rör ner fett och sedan mjölblandningen
- Blanda försiktigt
- Grädda 175 grader ca 45 minuter
- Låt stå ett tag i formen, stjälp sedan upp
Glasyr
- 100 g färskost
- 0.5 msk mjölk
- 1.5 msk flytande honung
- rivet limeskal
- Rör ost och mjölk mjukt
- Blanda ner honung och limeskal
- Bred över den kalla kakan
- Ställ kallt så glasyren stelnar