Morotskaka

Från Receptis
Version från den 16 augusti 2006 kl. 23.50 av Maswan (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Botten

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 st morötter (200 g)
  • 0.75 dl hackad mandel
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl olja
  1. Vispa ägg och socker lätt
  2. Blanda ner finrivna morötter och hackad mandel
  3. Blanda de torra ingredienserna
  4. Rör ner fett och sedan mjölblandningen
  5. Blanda försiktigt
  6. Grädda 175 grader ca 45 minuter
  7. Låt stå ett tag i formen, stjälp sedan upp

Glasyr

  • 100 g färskost
  • 0.5 msk mjölk
  • 1.5 msk flytande honung
  • rivet limeskal
  1. Rör ost och mjölk mjukt
  2. Blanda ner honung och limeskal
  3. Bred över den kalla kakan
  4. Ställ kallt så glasyren stelnar
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE