Rosa jordgubbstårta

Från Receptis
Version från den 3 januari 2011 kl. 21.22 av Atte (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Fil:Rosa jordgubbstårta.jpg

Botten

Gör en vanlig Sockerkaka i dubbel sats.

Fyllning och garnering

  • 1 l frysta jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • strösocker
  • 5-10 färska jordgubbar (eller sparade av från de frysta)
  1. Låt jordgubbarna tina, sedan rinna av i 1 timme i durkslag med en bunke under
  2. Mosa jordgubbarna med lite socker, smaka av så det blir lagom sött
  3. Skär kakan i tre skivor och varva sockerkaka med jordgubbsmos (det kan nog bli en del mos över, gör pannkakor och frossa)
  4. Vispa grädden hårt
  5. Rör ner jordgubbsaft tills grädden blir rosa och lite lös men inte rinnig, smaka av med socker
  6. Bred grädden över tårtan
  7. Garnera med några halverade färska jordgubbar (eller hela tinade, de blir ju lite plattare)
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE