Sataysås
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Versionen från 16 augusti 2006 kl. 20.02
Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!
4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
½ msk neutral olja 1 tsk chilipulver 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander ca 1 krm sambal oelek 1 msk farinsocker ½ tsk salt 100 g jordnötssmör 1 msk pressad lime eller citron 1½ dl vatten
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
- Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
- Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.