Sataysås

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 5: Rad 5:
  
 
==Ingredienser==
 
==Ingredienser==
 +
 
* 1 vitlöksklyfta
 
* 1 vitlöksklyfta
 
* ½ msk neutral olja
 
* ½ msk neutral olja
Rad 16: Rad 17:
 
* 1½ dl vatten
 
* 1½ dl vatten
  
Gör så här:
+
==Gör så här==
 +
 
 
# Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
 
# Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
 
# Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
 
# Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
 
# Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
 
# Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.

Versionen från 17 augusti 2006 kl. 14.38

Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!

4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk neutral olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
  • ca 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 1½ dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE