Sataysås

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m (flyttade SataysÃ¥s till Sataysås)
 
(En mellanliggande version av en användare visas inte)
Rad 5: Rad 5:
  
 
==Ingredienser==
 
==Ingredienser==
 +
 
* 1 vitlöksklyfta
 
* 1 vitlöksklyfta
 
* ½ msk neutral olja
 
* ½ msk neutral olja
Rad 16: Rad 17:
 
* 1½ dl vatten
 
* 1½ dl vatten
  
Gör så här:
+
==Gör så här==
 +
 
 
# Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
 
# Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
 
# Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
 
# Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
 
# Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
 
# Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.

Nuvarande version från 5 februari 2010 kl. 17.25

Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!

4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk neutral olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
  • ca 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 1½ dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE