Sataysås
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Annhol (Diskussion | bidrag) |
Annhol (Diskussion | bidrag) |
||
Rad 6: | Rad 6: | ||
==Ingredienser== | ==Ingredienser== | ||
* 1 vitlöksklyfta | * 1 vitlöksklyfta | ||
− | ½ msk neutral olja | + | * ½ msk neutral olja |
− | 1 tsk chilipulver | + | * 1 tsk chilipulver |
− | 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander | + | * 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander |
− | ca 1 krm sambal oelek | + | * ca 1 krm sambal oelek |
− | 1 msk farinsocker | + | * 1 msk farinsocker |
− | ½ tsk salt | + | * ½ tsk salt |
− | 100 g jordnötssmör | + | * 100 g jordnötssmör |
− | 1 msk pressad lime eller citron | + | * 1 msk pressad lime eller citron |
− | 1½ dl vatten | + | * 1½ dl vatten |
Gör så här: | Gör så här: |
Versionen från 16 augusti 2006 kl. 20.10
Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!
4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk neutral olja
- 1 tsk chilipulver
- 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
- ca 1 krm sambal oelek
- 1 msk farinsocker
- ½ tsk salt
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk pressad lime eller citron
- 1½ dl vatten
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
- Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
- Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.