Sataysås

Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 6: Rad 6:
 
==Ingredienser==
 
==Ingredienser==
 
* 1 vitlöksklyfta
 
* 1 vitlöksklyfta
½ msk neutral olja
+
* ½ msk neutral olja
1 tsk chilipulver
+
* 1 tsk chilipulver
1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
+
* 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
ca 1 krm sambal oelek
+
* ca 1 krm sambal oelek
1 msk farinsocker
+
* 1 msk farinsocker
½ tsk salt
+
* ½ tsk salt
100 g jordnötssmör
+
* 100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
+
* 1 msk pressad lime eller citron
1½ dl vatten
+
* 1½ dl vatten
  
 
Gör så här:
 
Gör så här:

Versionen från 16 augusti 2006 kl. 20.10

Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!

4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk neutral olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
  • ca 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 1½ dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE