Sataysås
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Annhol (Diskussion | bidrag) |
Atte (Diskussion | bidrag) m |
||
Rad 5: | Rad 5: | ||
==Ingredienser== | ==Ingredienser== | ||
+ | |||
* 1 vitlöksklyfta | * 1 vitlöksklyfta | ||
* ½ msk neutral olja | * ½ msk neutral olja | ||
Rad 16: | Rad 17: | ||
* 1½ dl vatten | * 1½ dl vatten | ||
− | Gör så här | + | ==Gör så här== |
+ | |||
# Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. | # Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. | ||
# Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning. | # Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning. | ||
# Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. | # Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. |
Versionen från 17 augusti 2006 kl. 14.38
Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!
4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk neutral olja
- 1 tsk chilipulver
- 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
- ca 1 krm sambal oelek
- 1 msk farinsocker
- ½ tsk salt
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk pressad lime eller citron
- 1½ dl vatten
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
- Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
- Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.