Sataysås
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Atte (Diskussion | bidrag) m |
Admin (Diskussion | bidrag) |
Nuvarande version från 5 februari 2010 kl. 17.25
Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!
4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk neutral olja
- 1 tsk chilipulver
- 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
- ca 1 krm sambal oelek
- 1 msk farinsocker
- ½ tsk salt
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk pressad lime eller citron
- 1½ dl vatten
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
- Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
- Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.