Sataysås

Från Receptis
Version från den 16 augusti 2006 kl. 20.02 av Annhol (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!

4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta

½ msk neutral olja 1 tsk chilipulver 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander ca 1 krm sambal oelek 1 msk farinsocker ½ tsk salt 100 g jordnötssmör 1 msk pressad lime eller citron 1½ dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE