Sataysås

Från Receptis
Hoppa till: navigering, sök

Den här sataysåsen är en enkel men jättegod variant! Kommer från Allt om Mat Sommaköket No 1, 2003. Smakar utmärkt till kycklingspett!

4 pers (max! gör gärna större sats om ni är 4)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk neutral olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm vardera av mald ingefära, spiskummin och koriander
  • ca 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 1½ dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs vitlök och alla torra kryddor 1 min under omrörning.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE