Slarviga bröd

Från Receptis
Version från den 5 februari 2010 kl. 17.23 av Admin (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Det här brödet tror jag kommer från Allt om Mat från början. Jättelätt att baka, men man måste starta i tid så att det hinner jäsa. I ursprungsreceptet står att det blir ca 25 st, men det brukar nog bli något färre, kanske 18-20 st.

Ingredienser

  • 10-12 del vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 5 dl varmt vatten direkt ur kranen (ska vara ca 37 grader C) (men det är hälsovådligt att använda varmvatten i bak pga koppar avlagringar i varmvattnet som kan leda till illamående)
  • 2 fulla tsk salt
  • 2 msk majsolja (eller annan olja)

Gör så här

  1. Häll vattnet över jästen och rör så att den löses upp. Tillsätt salt, olja och mjöl (den ska hellre vara lite lös än för hård). Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 tim.
  2. Ta upp degen, knåda den lite på bakbordet och låt den vila övertäckt på bakbordet ca 15 min.
  3. Ta klattar av degen, funkar bra om man skär med en degkniv. Man behöver ha ordentligt med mjöl på händerna, eftersom degen är ganska lös. Lägg klattarna på smord plåt (eller plåt med bakplåtspapper). Låt jäsa ca 30 min.
  4. Grädda i 225 - 250 grader ca 15 min (tills skorpan är hård).
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE