Tacopaj
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Admin (Diskussion | bidrag) |
Admin (Diskussion | bidrag) |
||
Rad 2: | Rad 2: | ||
Köttfärs/Quornfärs/Sojafärs ca 500 g | Köttfärs/Quornfärs/Sojafärs ca 500 g | ||
+ | |||
1 gul lök | 1 gul lök | ||
+ | |||
1 burk krossade tomater | 1 burk krossade tomater | ||
+ | |||
1-1.5 paket tacokryddmix | 1-1.5 paket tacokryddmix | ||
+ | |||
1 purjolök | 1 purjolök | ||
+ | |||
1 burk lätt creme fraiche (8%) | 1 burk lätt creme fraiche (8%) | ||
+ | |||
1 paket färskost (tex Philadelphia) | 1 paket färskost (tex Philadelphia) | ||
+ | |||
riven ost | riven ost | ||
+ | |||
tacochips | tacochips | ||
Versionen från 12 juli 2006 kl. 20.26
Ingredienser
Köttfärs/Quornfärs/Sojafärs ca 500 g
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1-1.5 paket tacokryddmix
1 purjolök
1 burk lätt creme fraiche (8%)
1 paket färskost (tex Philadelphia)
riven ost
tacochips
Bryn lök och köttfärs. Blanda i tacokryddmixen - tillsätt _inte_ vatten! Häll i burken med krossade tomater. Låt koka ca 10 minuter.
Blanda lätt creme fraichen med färskosten.
Bred ut blandningen av creme fraiche och färskost i botten på ett ugnssäkert fat.
Bred därefter ut färsen på det.
Skär purjolöken och strö ovanpå färsen.
Riv till sist ost över allt.
Gratinera i ugn 225 grader ca 15-20 minuter.
Servera med tacochips, sallad och tomater mm.