Vinbärstårta
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Nuvarande version från 3 januari 2011 kl. 21.28
- 3 ägg
- 1.5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten
- Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, det ska bli rätt tunnt
- Grädda i 250 grader ca 5 minuter
- Sockra ett annat bakplåtspapper (som när man gör rulltårta)
- Lägg kakan med gräddytan ner på det sockrade pappret och drag av det gamla
- Låt svalna täckt
- 2 bananer
- 1 dl vaniljkräm (färdig, pulver, eller favoritrecept)
- Mosa bananerna
- Blanda med den vaniljkrämen
- Lägg sockerkakan på en skärbräda el dyl
- Bred krämen över tårtan
- Låt stå kallt i några timmar
- 4 dl röda vinbär
- 0.5 dl socker
- 3 dl vispgrädde
- Spara lagom med bär till garneringen (ett par nävar)
- Mosa resten av bären med sockret
- Bred ut över tårtan
- Vispa grädden
- Bred ut över tårtan
- Strö garneringsbären över tårtan