Vinbärstårta

Från Receptis
Hoppa till: navigering, sök

Fil:Vinbärstårta.jpg

Sockerkaka

  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  1. Vispa ägg och socker pösigt
  2. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten
  3. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, det ska bli rätt tunnt
  4. Grädda i 250 grader ca 5 minuter
  5. Sockra ett annat bakplåtspapper (som när man gör rulltårta)
  6. Lägg kakan med gräddytan ner på det sockrade pappret och drag av det gamla
  7. Låt svalna täckt

Fyllning

  • 2 bananer
  • 1 dl vaniljkräm (färdig, pulver, eller favoritrecept)
  1. Mosa bananerna
  2. Blanda med den vaniljkrämen
  3. Lägg sockerkakan på en skärbräda el dyl
  4. Bred krämen över tårtan
  5. Låt stå kallt i några timmar

Garnering

  • 4 dl röda vinbär
  • 0.5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  1. Spara lagom med bär till garneringen (ett par nävar)
  2. Mosa resten av bären med sockret
  3. Bred ut över tårtan
  4. Vispa grädden
  5. Bred ut över tårtan
  6. Strö garneringsbären över tårtan
Personliga verktyg
Vinsajten.com SE