Vit choklad och amaretto cheesecake
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Maswan (Diskussion | bidrag) |
Maswan (Diskussion | bidrag) |
||
Rad 1: | Rad 1: | ||
+ | [[Bild:Vitchokladamaretto.jpg]] | ||
+ | |||
=== Botten === | === Botten === | ||
Nuvarande version från 16 augusti 2006 kl. 23.12
Botten
- 3 dl krossade digiestivekex (plastpåse och kavel funkar bra)
- 1 dl smält smör
- 1 msk socker
Blanda ihop till lagom konsistens (häll på mer av det som behövs).
Tryck ut i pajform, grädda i 175 grader i 5-8 minuter.
Fyllning
- 1.5 dl socker
- 600 g färskost
- 3 ägg
- 200 g vit choklad
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk amaretto (kanske heter disaronno eller nått)
Vispa färskost fluffigt. Vispa i socker lite i taget. Vispa i ett ägg i taget. Smält chokladen med grädden i mikro (rör ofta). Vispa i choklad, amaretto och creme fraiche i smeten.
Grädda i 175 grader i 55-60 minuter.