Vit choklad och amaretto cheesecake

Från Receptis
Version från den 22 maj 2006 kl. 21.32 av Maswan (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Botten

  • 3 dl krossade digiestivekex (plastpåse och kavel funkar bra)
  • 1 dl smält smör
  • 1 msk socker

Blanda ihop till lagom konsistens (häll på mer av det som behövs).

Tryck ut i pajform, grädda i 175 grader i 5-8 minuter.

Fyllning

  • 1.5 dl socker
  • 600 g färskost
  • 3 ägg
  • 200 g vit choklad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk amaretto (kanske heter disaronno eller nått)

Vispa färskost fluffigt. Vispa i socker lite i taget. Vispa i ett ägg i taget. Smält chokladen med grädden i mikro (rör ofta). Vispa i choklad, amaretto och creme fraiche i smeten.

Grädda i 175 grader i 55-60 minuter.

Personliga verktyg
Vinsajten.com SE