Laxfilé med potatisklyftor
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Nuvarande version från 3 januari 2011 kl. 21.13
Ingredienser
- 1 portionsstor laxfilésbit per person
- Potatisklyftor för ugn
- sambal olek
- salt
- creme fraiche
- gräddfil
- pepparrot
- finhackad persilja och/eller dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Plocka ut laxfilén ur frysen och skölj den i ljummet vatten så ytan tinar
- Klipp upp plasten och lägg i en ugnsfast form
- Smeta in med sambal olek och salta på så många sidor man ids, men minst två (alternativt kan man använda currypasta eller annan krydda)
- Om man bara gör en (eller två i en stor form) kan man fylla på runt om med potatisklyftor och sätta in i ugnen, gör man mer behöver man använda en långpanna, sätt då den långt ner och placera formen med lax på galler ovanför.
- Blanda lika delar gräddfil och creme fraiche
- Rör ner pepparot och grönt efter smak
- Låt stå i kylen tills laxen är klar
- När laxen är genomstekt och potatisen klar tar man ut det ur ugnen och serverar med lite grönsaker och den kalla såsen