Old Fashioned
Från Receptis
(Skillnad mellan versioner)
Atte (Diskussion | bidrag) (Adderade grundrecept) |
(→Gör så här) |
||
Rad 8: | Rad 8: | ||
==Gör så här== | ==Gör så här== | ||
− | # Lägg sockerbiten | + | # Lägg sockerbiten på en servett ovanpå ett lågt rocksglas, gärna ganska stort och stadigt sådant. |
− | # | + | # Dränk in sockerbiten med Angostura och eventuellt andra bitters (Orange bitter t ex). Servetten suger upp det överflödiga. |
− | # | + | # Ta bort servetten och låt sockerbiten falla ner i glaset. Stöt sönder den med t ex baksidan av en barsked och mosa den helt. |
− | # | + | # Mäta upp önskad mängd bourbon i t ex ett shotsglas. |
− | # Rör om | + | # Fyll glaset med iskuber och häll i ca en fjärdedel av spriten. |
+ | # Rör om länge och väl! | ||
+ | # Tillsätt lite till av spriten och eventuellt någon fler iskub. | ||
+ | # Repetera de två föregående punkterna tills all sprit är i och sockret löst sig. Det ska ta 15 minuter att göra en bra Old Fashioned. Lycka till! |
Versionen från 30 september 2006 kl. 21.38
Ingredienser
- Burbon
- Angostura
- Sockerbit
- Iskuber
Gör så här
- Lägg sockerbiten på en servett ovanpå ett lågt rocksglas, gärna ganska stort och stadigt sådant.
- Dränk in sockerbiten med Angostura och eventuellt andra bitters (Orange bitter t ex). Servetten suger upp det överflödiga.
- Ta bort servetten och låt sockerbiten falla ner i glaset. Stöt sönder den med t ex baksidan av en barsked och mosa den helt.
- Mäta upp önskad mängd bourbon i t ex ett shotsglas.
- Fyll glaset med iskuber och häll i ca en fjärdedel av spriten.
- Rör om länge och väl!
- Tillsätt lite till av spriten och eventuellt någon fler iskub.
- Repetera de två föregående punkterna tills all sprit är i och sockret löst sig. Det ska ta 15 minuter att göra en bra Old Fashioned. Lycka till!